Грижа за кожата
- Нормална Кожа

Toggle view

Продуктите на Mustela

Toggle view

Съветите на Mustela

 

До навършване на 3 години кожата на бебето Ви е нежна и неразвита. Тя трудно се предпазва от агресивните фактори на околната среда (студ, вятър, слънце, сух въздух и др.), лесно се раздразва и понякога се зачервява. Същевременно притежава и уникален клетъчен капитал, чието предпазване е от първостепенно значение. Ето защо за нея трябва да полагаме специални грижи и да използваме подходящи продукти. Запознайте се с нашите съвети как да запазите кожата на бебето си нежна, гъвкава и жизнена ден след ден!
 

- Избирайте винаги продукти за хигиена и грижи, специално създадени за бебешката кожа, хипоалергични и тествани под контрола на дерматолози и педиатри.
 

- Всеки ден след къпане хидратирайте грижливо тялото и лицето на бебето с лек хидратантен крем или мляко за тяло, ако кожата му е нормална, или с продукт на базата на колд крем, ако е суха.
 

- Възползвайте се от тези продукти, за да правите кратък масаж на бебето си, ако изпитва удоволствие от него – масажирайте нежно тялото му с хидратиращия продукт до пълно попиване или използвайте специално масажно олио за бебета. Масажът е много ефикасен за отпускане на бебето и подготовката му за сън, а също така е прекрасен момент на споделена нежност между Вас.
 

- Не забравяйте редовно да преглеждате зоната зад ушенцата. Тъй като често се пренебрегва, тя е податлива на зачервяване и изсъхване.
 

- За устните на бебето и за всички открити чувствителни зони използвайте подхранващ стик за устни.
 

- Когато извеждате на разходка Вашето бебе през есента или зимата, покривайте добре уязвимите зони (глава, нос, гърло, уши, ръце и др.) с шапчица, шал, ръкавички. Така ще го предпазите от хреми и от изсушаващото действие на студа.