Грижите за вашето бебе

До навършване на тригодишна възраст защитната система на детската кожа все още не е добре развита, което прави децата много уязвими на слънце – поради това твърдо не се препоръчва те да бъдат пряко излагани на слънцето.    

0

Слънцето е източник на лъчения, които проникват в кожата. Въпреки че са необходими за доброто ни здраве, тези лъчи могат да имат и неблагоприятни последици за организма.    

0

Слънцето е жизненоважно за нашия живот и всички обичаме да се възползваме от него, защото оказва значително влияние върху настроението ни. Освен това лъчите му спомагат за синтеза на витамин D, необходим за доброто ни здраве.    

0

Кожата на бебето притежава богатство от първични клетки, което е най-голямо при раждането. Това е уникален и ценен жизнен капитал, който същевременно е изключително уязвим.

0

Още през първите седмици от живота на бебето по скалпа или горната част на лицето му може да се появят жълтеникави люспички, които са мазни на допир. Става дума за „млечни корички“ или „крусти“.    

3.8

Тъй като е много нежна, кожата на дупето лесно може да се раздразни, особено през първата година – този проблем се среща при 60% от бебетата през първите 12 месеца.    

1

Кожата на бебето притежава уникален клетъчен капитал, но едновременно с това е все още уязвима и недоразвита, ето защо все още не изпълнява пълноценно ролята си на защитна бариера.    

0

Атопичната екзема е едно все по-често срещано кожно смущение, което се проявява чрез изключителна сухота, сърбежи и кожен дискомфорт, понякога много силен.    

0

До навършване на 3 години кожата на бебето Ви е нежна и неразвита. Тя трудно се опазва от агресивните фактори на околната среда (студ, вятър, слънце, сух въздух и др.).    

0

Вашето бебе се нуждае от смяна на пелени 7 или 8 пъти дневно. Неговите малки и нежни задни части може лесно да се възпалят от влагата и контакта с урината и изпражненията.    

3

Къпането е много важно за Вашето бебе, тъй като допринася не само за поддържане на ежедневната хигиена на тялото, но и за развитието на сетивата му. Освен това то представлява момент на дълбока връзка и споделени емоции.    

3

Освен от ежедневното къпане Вашето бебе се нуждае от междинен тоалет няколко пъти дневно: сутрин след събуждане, вечер преди лягане и след храненията.  

0

При раждането кожата на бебето Ви влиза в рязък допир с една нова среда.  

0