Грижите за вашето бебе

Като източник на блаженство и спокойствие масажът носи редица ползи за бебето.    

0

До навършване на тригодишна възраст защитната система на детската кожа все още не е добре развита, което прави децата много уязвими на слънце.    

0

Слънцето е източник на лъчения, които проникват в кожата. Въпреки че са необходими за доброто ни здраве, тези лъчи могат да имат и неблагоприятни последици за организма.    

0

Още през първите седмици от живота на бебето по скалпа или горната част на лицето му може да се появят жълтеникави люспички, които са мазни на допир. Става дума за „млечни корички“ или „крусти“.    

3.8

Можем да напишем ода за приключенията в първите дни (и години!) на бебето. И за всичко, което преживяваме с него.     

0

До навършване на 3 години кожата на бебето Ви е нежна и неразвита. Тя трудно се опазва от агресивните фактори на околната среда (студ, вятър, слънце, сух въздух и др.).    

0

Вашето бебе се нуждае от смяна на пелени 7 или 8 пъти дневно. Неговите малки и нежни задни части може лесно да се възпалят от влагата и контакта с урината и изпражненията.    

3

Къпането е много важно за Вашето бебе, тъй като допринася не само за поддържане на ежедневната хигиена на тялото, но и за развитието на сетивата му. 

3

Освен от ежедневното къпане Вашето бебе се нуждае от междинен тоалет няколко пъти дневно: сутрин след събуждане, вечер преди лягане и след храненията.  

0