Вече имам деца

vie-de-famille.png

Нашите съвети

Имате вече едно или повече деца и отново очаквате бебе. Скоро семейството Ви ще се увеличи с още един член и заедно трябва да намерите ново равновесие. Вече познавате чувствата и емоциите на бременността, но сигурно разбирате също, че всяка нова бременност е съвсем различно приключение! Запознайте се с нашите съвети и продукти за грижа, за да я прекарате в пълно спокойствие до раждането на бебето си.

Нашият избор на продукти

Препоръчваме Ви

Нежен почистващ гел за бебета и деца. Този продукт е идеален за ежедневна употреба от деня на раждането (1). * Включително новородени, изписани след интензивни грижи.

Препоръчваме Ви

Лосион за тяло за деца и бебета, от деня на раждането (1). * Включително новородени, изписани след интензивни грижи.

Новини от Mustela

Image

След 9 месеца в корема на майката, бебетата се чувстват във вода като у дома си! До 12 месечна възраст, бебетата все още имат естествен рефлекс за плуване (или апнея рефлекс). Това означава, че когато те са във водата, спонтанно затварят уста, задържат дишането и движат ръцете и краката си. Защо не се възползвате от предимството на тези тенденции и не направите една бебешка плувна сесия?

 

Пълна програма

В много плувни басейни се провеждат бебешки плувни сесии. Целта им е, не да учат бебетата как се плува, а да подпомагат сетивното им пробуждане и да развият моторните им умения. Когато бебетата са във водата, са по-сигурни с контурите на телата си; учат се как да се придвижват по различен начин и откриват нови усещания. Правейки това им помага да спечелят доверието. Tе стават все по-самостоятелни,  развиват социалните си умения с останалата част от групата. И това е специален момент на наслада, споделен между родителите и техните деца. Какво повече да искаме?

 

Как започва сесията

Всяко бебе се придружава от единия или двамата родители. Цялата група се наблюдава от специално обучен спасител. Водата се загрява предварително до стайна температура 32°C - 37°C. Вашето дете влиза във водата – с вас, държейки го внимателно в ръце. След като се почувства комфортно във водата, спасителят ще ви помоли постепенно да го потопите във водата (без да го принуждавате), след това да го оставите и да се дръпнете няколко крачки назад. Ще се изумите като видите бебето да плува към вас под вода! Но ако бебето не е в готово да направи това все още … Не се паникьосвайте! Може би се нуждае от още няколко сесии. Всички бебета развиват способностите си с различна скорост, в зависимост от тяхната възраст, природа и колко удобно и естествено се чувстват във водата.

По време на сесиите, цял набор от сензорни аксесоари ще бъде на разположение на децата, в зависимост от тяхната възраст: топки, салове, гумени пръстени, постелки и пързалки. Всичко това, ще им осигури възможността за забавления и нови усещания – както и на родителите и на останалите деца.

Ако Вашето бебе изглежда уморено или е студено преди старта на сесията, не го принуждавайте. Извадете го бързо от водата и го подсушете с мека, топла кърпа. Основната цел на тези плувни сесии е забавлението!

Практическа информация

Можете да стартирате с плувните сесии, веднага след като бебето е преминало първите две задължителни ваксинации – когато е на около 4 месеца. Ще Ви бъде изискан медицински сертификат за това, че Вашето дете е във форма за плуване и тогава може да го запишете на курса. Не забравяйте да вземете водонепромокаема пелена, за да избегнете "малки" инциденти във водата.

Продължителността на сесиите е не повече от 30 минути за бебета до 18 месеца и до около час от 18 месеца до 6 години. След този период, децата могат да бъдат записани на редовни уроци по плуване. Те ще бъдат вече много по-лесни, благодарение на преминалите плувни сесии и по този начин децата много лесно се научават да плуват!

След плувните сесии, накърмете или дайте адаптирано мляко на бебето, или лека закуска, в зависимост от възрастта. Да бъдеш във водата изразходва много енергия, така че след прибиране в къщи изкъпете бебето и го хидратирайте, за да неутрализирате всички остатъци от дезинфектантите в басейна и да подхраните кожата му. Успокоено и релаксирано, вероятно Вашето бебе няма да се нуждае от нищо повече, освен заслужена почивка!