Натуралността и Mustela

 

Природните блага са в основата на всички продукти на Mustela.

За да предложим най-доброто обаче смятаме, че природата трябва да бъде овладяна: сигурността, ефикасността и удоволствието от употребата на нашите продукти стоят винаги на първо място в изискванията ни, а Вашите очаквания, ни насочват във всеки избор.

Концепцията за натуралност, се изразява в три основни принципа, ръководни за производството на всички наши продукти:

 
1. Използваме предимно съставки, които са естествени или с естествен произход.
2. Когато се налага, използваме някои синтетични съставки.
3. Ангажираме се, да заменим някои спорни съставки или такива с отрицателно въздействие върху околната среда.
 

1. Използваме предимно съставки, които са естествени или с естествен произход.

Природата притежава неизчерпаеми ресурси за грижата на деликатната бебешка кожа. Във всички наши продукти  използваме с предимство съставки, които са естествени или с естествен произход, при условие че отговарят на изискванията ни за сигурност, ефикасност и удоволствие от употреба. Днес средно 92 % от съставките в продуктите Mustela Bébé са с естествен произход. Подкрепени с експертните знания на лаборатории Expanscience в овладяване на растителния свят, разработваме наши собствени активни съставки на основата на растения, като авокадото или слънчогледа, с които обогатяваме продуктите си.

Формулирането на всички наши продукти се основава предимно на стандартите Ecocert, които определят правилата, свързани с биологичната и екологична козметика. В някои случаи обаче изискванията ни за ефикасност и сигурност налагат използването с предимство на други решения, поради което не пожелахме да се сертифицираме.

 
Съставките – естествени или с естествен произход?
За тези две понятия използваме определенията в стандарта Ecocert „Екологични и биологични козметични продукти“:
- Наричаме „естествена съставка“ всяко вещество, получено директно от природата, в сурово или преработено състояние единствено чрез физически процеси, одобрени от Ecocert. Примери за естествени съставки: вода, растително олио или масло, пчелен восък и др.
- Съставките с „естествен произход“ също произлизат от природата, но са преработени посредством определени химически процеси, разрешени от Ecocert. В тази категория попадат например емулгаторите, желиращите агенти или емолиентите с естествен произход (кокоглюкозид, алгинат, гума ксантан и др.)

 

2. Когато е необходимо, използваме определени синтетични съставки.

Mustela дава предимство на природата, но не на всяка цена. Когато съставките с естествен произход не изпълняват изискванията ни за сигурност, ефикасност и удоволствие при употреба, когато не съществува друга алтернатива с естествен произход или когато естествените съставки са твърде скъпи, за да предлагаме продуктите си на достъпни цени, си позволяваме включването на синтетични съставки.

Тогава подбираме само съставки, разрешени от европейските изисквания и отговарящи на всички изисквания за сигурност и ефикасност. Затова не използваме например консерванти, слънчеви филтри, парфюми или регулатори на pH със синтетичен произход.

Максимално ограничаваме използването на някои синтетични съставки, като например синтетични восъци или минерални масла (които позволяват да се подобри структурата и стабилността на някои продукти за грижа), силикони (използвани в продуктите за слънцезащита) или синтетични оцветители (чиято стабилност превъзхожда тази на естествените оцветители).

 
 

3. Ангажираме се, да заменим определени спорни съставки или такива с отрицателно въздействие върху околната среда.

 

Отстранихме от продуктите си голям брой вещества, за да гарантираме използването на най-сигурните съставки за кожата на Вашето бебе, които същевременно са най-щадящи за природата. Всички наши продукти са:

- без алкохол;
- без етерични масла;
- без парабени;
- без феноксиетанол;
- без фталати;
- без растителни екстракти от генно модифицирани растения (ГМО);
- без алуминиев хлорхидрат;
- без съставки с животински произход, с изключение на пчелни продукти (мед, пчелен восък и др.), пречистен ланолин и млечни продукти;
- без терпени (камфор, ментол, евкалипт);
- без триклозан;
- и др.

 
За да научите повече, изтеглете пълното определение на понятието „природосъобразност за дермокозметичните продукти на лабораториите Expanscience.

 

ИЗПРАЩАНЕ