Съвети при нормална кожа

Нормална кожа

Кожата на Вашето бебе е неговия щит, който го пази от външния свят. В същото време тя има отговорната задача да предава огромно количество информация - всяко докосване, погалване и емоция преминават през нея. Тъй като е свързана със защитата и сензорното развитие на бебето, кожата му има нужда от специфична грижа и внимание от страна на мама, още от деня на раждането. За да можеш да отговориш на тези нужди, трябва да знаеш какъв е типът кожа на твоето бебе, да разбереш какви са грижите, които е добре да полагаш и разбира се, да използваш точните продукти за конкретния тип кожа.

Разпознаване на нормалната бебешка кожа

Нормалната бебешка кожа е мека, нежна и копринена на докосване. Без несъвършенства или видими признаци на сухота и чувствителност.

Какво знаем за нормалната бебешка кожа

Както всяка бебешка кожа и кожата на Вашето бебе изглежда красива и перфектна на външен вид, но всъщност тя е изключително деликатна.

 

При раждането си бебетата имат незряла кожна бариера. Много крехка и уязвима към ежедневните фактори на околната срeда, кожата на бебето достига първия етап на зрялост на около 2-годишна възраст.

 

Между раждането и втората годинка, кожата на бебето все още не може да задържи нужните нива на влага, за да осигури на клетките правилното им функциониране.

 

Бебешката кожа има един неподозиран източник на сила при раждането: резерв от кожни стволови клетки, уникален за периода на целия ни живот. Той позволява на кожата да се регенерира докато съществуваме. Този запас от клетки, обаче е изключително уязвим и деликатен в периода до навършване на 2 год. възраст.

 

Специфичните характеристики на бебешката кожа в сравнение с тази на възрастен са научно доказани, благодарение на безпрецедентната изследователска програма на Mustela върху детска кожа от 1-вия ден на раждането. Тази програма продължава вече повече от 10 години и изучава кожата на бебето от 1-вия ден на раждането.

От какво се нуждае нормалната бебешка кожа 

За да отговорят на нуждите на нормалната бебешка кожа, изследователите на Mustela разработиха съставка от натурален произход: Захари от авокадо. Перфектният помощник на бебешката кожа, Захарите от авокадо функционират като щит, който я предпазва от външни агресии. Тази съставка активно помага за съзряването и укрепването на кожната бариера, спомага за регулиране нивата на хидратация, като в същото време съхранява и защитава резерва от кожни стволови клетки срещу ежедневен стрес.

 

Патентована, защитна активна съставка от натурален произход, продукт на експертните познания и ноу-хау на Mustela,  която действа в перфектна хармония с бебешката кожа като комбинира максимална поносимост и клинично доказана ефективност.
 

Хидратацията на бебешката кожа от деня на раждането осигурява защита, развитие на сетивата и добро физическо развитие на детето ден след ден. На пръв поглед една обикновена рутинна грижа, за която е научно доказано, че помага на Вашето бебе да расте и да се развива правилно.

Научете повече за серията продукти на Mustela за нормална кожа на бебета и деца

Научете повече за серията продукти на Mustela за нормална кожа: пълна гама продукти за почистване, хигиена и грижа за кожата, за да предпазват нежната и деликатна кожа на бебетата и децата ден след ден. Продукти, тествани под дерматологичен и педиатричен контрол, които комбинират ефективност и отлична поносимост с уникален аромат на Mustela.

 

Захари от авокадо, защитна, натурална съставка, включена във всеки от продуктите на Mustela.

Коментирайте статията

ИЗПРАЩАНЕ