Съвети при суха кожа

Съвет за суха кожа

Кожата на бебето е онази защитна обвивка, която го предпазва от външния свят. Тя също така осигурява взаимодействието със заобикалящата го среда и е онази емоционална връзка, която събужда сетивата му за общуване. И, тъй като кожата осигурява защита и подпомага сензорното развитие на бебето, то тя има нужда от определени грижи и специално внимание още от деня на раждането. За да се справиш с тази задача и да осигуриш правилната ежедневна грижа, е добре да познаваш типа кожа на твоето бебе и да разбереш нуждите ѝ, за да можеш да се спреш на точните продукти за целта.

 

Да разпознаем сухата бебешка кожа

Сухата кожа на децата често се бели, груба е при докосване и не е мека и нежна.

 

Да разберем нуждите на сухата бебешка кожа

Бебешката кожа в сравнение с тази на възрастните

 

Кожата на твоето бебе, както и на всички останали, изглежда прекрасна и съвършена, но всъщност е невероятно деликатна.

 

При раждането си бебешката кожа е с незряла защитна функция. Тя е изключително деликатна и уязвима към околния свят и ще достигне първо ниво на зрялост едва, когато детето стане на две годинки.

 

Между раждането и втората годинка, кожата на бебето все още не може да задържи нужните нива на влага, за да осигури на клетките правилното им функциониране.

 

Бебешката кожа обаче има неподозиран източник на сила още от раждането: специфичен резерв от кожни стволови клетки, уникален за периода на целия ни живот. Той ѝ позволява да регенерира (да се самовъзстановява), докато сме живи, но е изключително уязвим и крехък, докато не навършим 2 години.

 

Специфичните нужди на бебешката кожа в сравнение с тази на възрастните са научно доказани, благодарение на безпрецедентната научна програма, разработена от Mustela, която се осъществява вече повече от десетилетие, за да изучи особеностите на детската кожа още от първия ден на раждането.

 

Сухата кожа сравнена с нормалната кожа

 

Сухата бебешка кожа има недостиг в липидната бариера и е по-дехидратирана от нормалната кожа. Изисква много по-специално внимание.

 

Изследователите от Mustela са открили и са доказали, че сухата кожа при децата е просто тип кожа и се разпознава още в първите няколко дни/седмици след раждането.

 

Отвърни на нуждите на кожата на твоето бебе

За да отговорят напълно на нуждите на кожата на твоето бебе, екипът специалисти на Mustela разработи специални активни съставки: Захари от авокадо и дермо-подхранващ комплекс.

Захарите от авокадо, които имат перфектна защитна функция и действат като щит за бебешката кожа, са подходящи за всеки тип кожа. Те подпомагат активно изграждането на собствената бариерна функция, поддържат нивото на хидратация и запазват резерва от стволови клетки от ежедневния стрес, на който кожата е подложена.

Сухата кожа се нуждае от изключително добра защита и ежедневно овлажняване, затова дермо-подхранващият комплекс осигурява защита в дълбочина на сухата бебешка кожа, като възстановява и защитава хидролипидния слой.

 

 Патентована и защитаваща натурална активна съставка, продукт на ноу-хау на Mustela, която действа в перфектна хармония с бебешката кожа и комбинира максимална поносимост с клинично доказана ефективност.

Дермо-подхранващ комплекс, който овлажнява в дълбочина и подхранва сухата кожа.

 

Открий серията на Mustela от продукти за суха бебешка/детска кожа

Серията на Mustela  за суха кожа предлага пълна гама продукти за почистване, поддържане на хигиената и ежедневна грижа за кожата. Създадени са да хидратират и съхраняват нежната и деликатна кожа на бебетата и децата. Тествани под дерматологичен и педиатричен контрол, продуктите са с богата текстура и уникален аромат, като същевременно са с високо ниво на поносимост. Серията за суха кожа дарява мекота, нежност и комфорт на бебетата и децата.

Захари от авокадо - натурална, активна съставка, която присъства във всеки продукт на Mustela.

 

 Дермо-подхранващ комплекс - специфичен за серията за суха кожа на Mustela.

Коментирайте статията

ИЗПРАЩАНЕ