Кои сме ние - Лаборатории Expanscience

През 2018г. Expanscience – Френска независима фармацевтична и дермо-козметична лаборатория, е имала оборот от €260.9 милиона, 66.8% от който е от експорт, с 1107 служители.

 

За повече от 60 години компанията си е изградила солидна международна репутация като новатор и специалист в областта на продукти за кожата и лечение на остеоартрит. Нейните продукти, които включват две водещи марки – Piasclédine 300 и Mustela – се продават в близо 120 страни (16 филиали и 101 дистрибуторски държави). Expanscience разработва и продава също активни съставки с натурален произход, които се използват в козметиката както във Франция, така и в чужбита.

 

Да помагат на хората да запазят доброто си здраве, да поддържат двигателната си способност и здравето на кожата си – това винаги е било в основата на стратегията за растеж на групата.

 

Водени от желанието си да подпомагат медицинските специалисти в дейностите по профилактика и консултации и в ролята им да информират хората, Laboratoires Expanscience предприемат различни инициативи с цел да обучават и информират пациенти и потребители, и да им дадат възможност да споделят опита си. 

В компанията е интегрирана цялата верига от дейности – от научните разработки до производството и дистрибуцията.
Иновативните й научни разработки, насочени към функциите на хрущяла и на кожната бариера са довели до 977 патента, регистрирани в целия свят. Производствените мощности на групата се намират в Epernon ,място на производство, сертифицирано по ISO 14001, и са предназначени да имат минимално въздействие върху хората и околната среда. Ангажираността на Expanscience да осигурява високо ниво на качество при производство на продуктите й във Франция са от основно значение за влиянието на компанията на международно ниво.

 

От 2004 г. Laboratoires Expanscience приема подход на Корпоративна социална отговорност.  Това е политика, според която растителните суровини се добиват по начин, който не е във вреда на фермерите и страните, които ги произвеждат, като се приема подход за разработване на продуктите, съобразен с опазване на околната среда.

 

Expanscience е първата фармацевтична и козметична лаборатория, чийто принос към устойчивото развитие е признат за пример според оценката по AFAQ 26000 от 2013 г.

 

Laboratoires Expanscience в цифри

•       Дата на създаване: 1950

•       Оборот за 2018 г: €260.9 M 

•       101 дистрибуторски държави

•       16 филиали

•       1107 служители

•       60 милиона продукти, произведени през 2018 г.

•       Дейности: дермо-козметика, дерматология, ревматология, активни съставки за козметика

Допълнителна информация: www.expanscience.com

 

 

ИЗПРАЩАНЕ