Доказана безопасност и ефикасност

Мустела знае, че нищо не е по-ценно от Вашето бебе и затова безопасността и ефикасността са наши абсолютни приоритети от самото начало. Позовавайки се на експертния опит на Лаборатории Експансианс, Мустела провежда постоянно нови проучвания на бебешката кожа и подлага продуктите си на най-строги тестови процедури преди да ги пусне на пазара. Когато избирате Мустела, можете да сте сигурни, че избирате продукт, който е безопасен и ефикасен и той ще остане такъв от първия до последния път, когато сте го ползвали.
 

Продукти в перфектна хармония с кожата

Mustela е изключително внимателна към съставките, които включва в продуктите си за бебешка кожа, за бременни жени и родилки:

 

  • Всеки продукт се изработва, като се отчитат специфичните нужди на кожата на бебето - здрава или проблемна кожа,  на бременните или на родилките.
  • Всички продукти на Мустела са хипоалергенни: не съдържат каквито и да било дразнещи субстанции и са специално разработени да свеждат до минимум риска от алергични реакции. Тестове, проведени под медицински контрол от независими специализирани лаборатории потвърждават високата степен на толерантност на нашите продукти.
  • Много други несигурни съставки са изключени от състава на продуктите Мустела, като парабени, феноксиетанол, фталати, ЕDТА и хлорфеназин.
  • Мустела отдава предпочитание на съставки, които са естествени или са с естествен произход: към момента, продуктите Мустела Бебе съдържат средно 92% съставки от естествен произход.
  • Avocado Perseose® (Захари от авокадо)- естествена активна съставка, която се използва в повечето продукти от серията на Мустела Бебе, е избрана заради отличната съвместимост с най-деликатните типове кожа: с биомиметичните си свойства, тя съчетава максималната поносимост с търсената ефикасност.

 

Оптимално съхранение

2_securite_efficaciteМустела обръща особено внимание на съхранението на продуктите си, предпоставка за сигурност при употреба:

 

  • Несигурни консерванти, като парабени или феноксиетанол, са изключени от употреба в продуктите на Мустела.
  • Мустела използва само консерванти, одобрени от здравните институции и доказали се като ефикасни и абсолютно безвредни при употреба върху най-чувствителните типове кожа.
  • Самото разработване на продуктите на Мустела (избор на рН и на съставките) и провеждането на тестове за микробиологичен контрол за всеки продукт имат определящо значение за правилното съхранение.
  • Някои продукти на Мустела, като например тези за свръхчувствителна и нетолерантна кожа, не съдържат никакви консерванти, но са опаковани в "обезвъздушени" опаковки, които ги предпазват от контакт с въздуха и околната среда, като по този начин се избягват рисковете от замърсяване.

Благодарение на ефективната система на съхранение, продуктите на Мустела запазват свойствата си най-малко 30 месеца, считано от датата на производство. Срокът на годност е посочен на всяка опаковка с това лого:  Logo

 

Лошо съхранение: Внимание! Опасност!
Продуктите за бебета обикновено се използват в банята, в топла и влажна среда, която предразполага към образуване на мухъл и развитие на бактерии. Ако продуктите се заразят, това може да доведе до инфекции, особено когато става дума за бебе. За вашата сигурност, правилното съхранение на продуктите Мустела е абсолютно задължително.

 

Строги правила за безопасност

Защото винаги трябва  много да се внимава, когато става дума за кожата на бебетата, на бъдещите майки и на родилките, Мустела прилага серия от специфични и изключително стриктни правила по отношение на разработването на продуктите си, надвишаващи дори стандартните законови изисквания:

Тест за безопасност
Преди да бъде селектиран, всеки продукт на Мустела преминава през поредица от тестове, за да се потвърди, че е напълно безопасен: тестове за кожен и очен толеранс, за хипоалергенност и/или за фототоксичност. За да оцени безопасността и ефикасността на продуктите по най-сигурен и изчерпателен начин, нашият изследователски екип е първият в света, който използва бебешка кожа, реконструирана в лабораторни условия за провеждане на някои от тестовете.

Оценка на тератологията
Продуктите Мустела Матерните преминават специални тестове. Те се изпълняват от независим токсикологичен експерт с цел да се докаже, че няма никакъв риск за плода, нито за бебето при кърмене.

Тест за ефикасност
Ефикасността на продуктите на Мустела се оценява от множество потребителски тестове и/или клинични проучвания, проведени от специалисти по дерматология, педиатрия и/или гинекология.

4_securite_efficaciteКонтрол по време и след производство
Продуктите на Мустела се контролират на различни етапи от производството, с цел да се провери дали са били заразени от бактерии и съставът им е непроменен.

Козметично наблюдение
След пускането им на пазара, продуктите на Мустела продължават да се наблюдават чрез система за козметично наблюдение: ако се отбележи нежелан ефект, той незабавно се анализира с цел да се установи причината за проблема и да се намери решение.
 

 

ИЗПРАЩАНЕ