Съставките на мустела

Mustela винаги отдава предпочитание на съставките с естествен произход и извлича от растенията повечето от ключовите активни съставки в продуктите си. Днес продуктите на Mustela Бебе съдържат средно 92% съставки от естествен произход. Открийте от къде идват растенията, използвани в основните активни съставки на Mustela и вижте какви са техните благотворни въздействия.

 

Авокадо

Слънчоглед

Лупина

Масло от ший

Алое Вера

 

Авокадо

Произход

Авокадото (Persea Gratissima), от семейство Лаврови (Lauraceae) е вид дърво с височина около 10 метра, с тъмнозелени елипсовидни листа и крушоподобни зелени плодове - авокадо. Плодовете могат да останат на клона в продължение на няколко месеца без да узреят. Едва когато се откъснат месестата им част омеква. В сърцевината на плода има голяма костилка, обградена от гладка, богата на мазнини ароматна пулпа, която се използва в много кулинарни рецепти - както сладки, така и солени.

Авокадото се консумира от повече от 10 000 години в Централна Америка, от където произхожда и се е считало за свещен плод и символ на живота от Маите и Ацтеките. Изключително популярно в Средна Америка, освен за храна авокадото е използвано от хилядолетия и заради лечебните му и козметични свойства: за овлажняване и защита на кожата, за подхранване на косата, за подобряване на храносмилането и понижаване на температура. През XVI век авокадот за първи път е внесено в Европа от испанските конквистадори под името "круша от Америка". Французите обаче не харесали новия плод. Минават още четиристотин години, преди то да бъде използвано във Франция. То започва да се появява на френската трапеза през 1960 г., а се въвежда в постоянна употреба едва към 1980 г.

В същото време учените продължават да  откриват нови и полезни свойства на авокадото, които изключително добре влияят на кожата. В наши дни авокадото е една от ключовите съставки, използвани в козметиката. 

 

Полезен ефект

Признат заради богатото съдържание на витамини, минерали и незаменими мастни киселини, авокадото е истински съюзник на деликатната кожа. Нашите изследователи са извлекли от него няколко активни съставки, всяка от които имат изключителни свойства:

  • Avocado Perseose®

    Avocado Рerseose, обединяваща активна съставка, използвана в новата Mustela Бебе, активно подпомага изграждането на кожна бариера и запазва богатството на клетките в бебешката кожа, действа като защитен щит. Avocado Рerseose е биомиметична активна съставка от ново поколение: действа в перфектна хармония с кожата, като съчетава търсената ефективност и максимална поносимост.

  • Захарите от авокадо

     облекчават симптомите на свръхчувствителната и нетолерантна кожа като въздействат на три нива: преструктурират кожата, за да възстанови тя своята защитна функция срещу вредните външни въздействия (UV лъчи, вятър, студ, замърсяване и др.), подобряват поносимостта на кожата и предотвратяват риска от инфекции. Дори и най-чувствителната кожа се успокоява незабавно и дълготрайно.

  • Пептидите от авокадо подхранват кожата, успокояват я и намаляват сърбежите. Техните свойства са особено полезни за кожата на родилките и бъдещите майки, които трябва да се справят с бързото разтягане на кожата по време на бременност.
  • Маслото от авокадо

     омекотява кожата, предпазва я от дехидратиране и се бори със свободните радикали. Mustela го включва в своите слънцезащитни продукти, в крем против стрии Mustela 9 Месеца и в масажно масло Mustela Бебе.

 

Avocado Рerseose ®, захарите от авокадо и пептидите от авокадо са патентовани активни съставки на Лаборатории Expanscience.

Открийте всички полезни свойства на авокадото в продуктите на Mustela:

 

Продукти, съдържащи захари от авокадо

Продукти, съдържащи пептиди от авокадо

Продукти, съдържащи масло от авокадо

Продукти, съдържащи Avocado Perseose®

 

 

 

Реструктриращ гел за тяло след раждане

Крем с двойно действие против стрии

Крем за незабавен комфорт на краката по време на бременност

Крем за интензивно действие против стрии

Незабавна хидратация

Крем за специфина защита на бюста

Подхранващ балсам при кърмене

Cлънцезащитен спрей с много висока защита

Слънцезащитен лосион с много висока защита

Масажно олио

 

Шампоан за бебета и деца

Шампоан-пяна за новородени

Почистващ флуид с PhysiObébé

Сапун с подхранващ Колд крем

2 в 1  Измиващ гел-шампоан за коса и тяло

Колд крем

Успокояващ балсам със загряващо действие

Балончета за вана

Дермопочистващ гел за коса и тяло

Hydra Bébé®

Hydra Bébé®

 


Top

Слънчоглед

Произход

Слънчогледът (Helianthus annuus L.) е едногодишно растение от семейство Сложноцветни. Името му на френски език "Tournesol" в превод означава "обърнат към слънцето" , заради рядката му способност да се въртят около стъблото си, за да следва слънцето от сутрин до мрак.

Слънчогледът произхожда от Северна Америка и е бил познат на северноамериканските индианци преди повече от 4 000 години.

Те знаели как да извличат маслото от семената му и го използвали за готвене и за разкрасяване на косата и кожата. През 15-ти век испанските конквистадори донасят разстението и то бързо заема своето място в цяла Западна Европа. В момента слънчогледът заедно с маслината и рапицата са трите основни източника  на хранително олио.

Златистожълтото на цвят слънчогледово олио притежава лек лешников мирис и има изключително мек и приятен аромат. Използва се ежедневно за готвене, но притежава и уникални  козметични свойства  (подхранващи, стягащи и регенериращи) благодарение на богатото си съдържание на витамин Е и есенциални мастни киселини с антиоксидант.

 

Полезен ефект

Дестилатът от слънчогледово олио на Mustela се придобива чрез молекулярна дестилация на слънчогледово олио  - патентован процес на Лаборатории  Expanscience. 

Дестилатът от слънчогледово олио, създаден от изследователските екипи на Лаборатории Expanscience притежава забележителни свойства. 

Чрез стимулиране биосинтеза на липидите в епидермиса, той подхранва кожата и възстановява бариерната и функция срещу вредните външни фактори. Благодарение на своите емолииращи, успокояващи и противовъзпалителни свойства, бързо облекчава чувството на раздразнение и преструктурира и най-сухата кожа. Ето защо това е предпочитаната съставка за продукти, предназначени за кожа, предраположена към атопичен дерматит.
 

Дестилатът от слънчогледово олио е патентована активна съставка на Лаборатории Expanscience.

 

Открийте всички полезни свойства на дестилата от слънчогледово олио в продуктите на Mustela за грижа за кожата:

STELATOPIA® Емолиентен крем

STELATOPIA® Липидовъзстановяваща грижа - Балсам за много суха, склонна към атопия кожа

STELATOPIA®  Почистващ крем

STELATOPIA® Млечно масло за вана

 


Top

Лупина  

Произход

Лупина е тревисто многогодишно декоративно растение от семейство Сложноцветни. То цъфти от края на пролетта до средата на лятото с великолепни бели или синкави цветове, които подобно на шипове се появяват от характерните палмовидни листа. След това се превръщат в дълги плоски шушулки, пълни със семена, подобни на бобчета, много богати на протеини и мазнини.

Родината на лупина е Средиземноморието, а след това се култивира в Европа, Африка, Съединените щати и най-вече в Австралия, която се явява водещият световен производител на това растение. То е било използвано повече от 4,000 години за фураж на животни, но също и като "зелена тор" заради способността му да подобрява почвата, на която расте.

От 19-ти век се използва като декоративно растение и като храна за хора: семената се смилат на брашно или се консумират цела, приготвени в саламура.

Лечебните и козметични свойства на лупина бяха открити наскоро, но вече са добре изучени в стотици изследвания.

 

Полезен ефект

За своите продукти Mustela избра бялата лупина (Lupinus albus), която се култивира в западните региони на Франция. Семената се събират в началото на есента, когато са напълно узрели и наситени с липиди. Външната им обвивка (люспите) се запазва цяла и от нея се извлича лупеол, който в тази част на семената се съдържа в големи количества .   

Mustela избра лупеол за своята серия Mustela 9 Месеца: тази активна съставка притежава изключително интересни свойства, които оказват ползотворен ефект върху кожата по време на бременност и след раждане.  

Като "освобождава напрежението" в кожнита влакна лупеол помага на кожата да се подготви по-добре за разтягането по време на бременност и по този начин предотвратява появата на стрии.  

Като повишава производството на висококачествен колаген подобрява еластичността и мекотата на кожата. 

Не на последно място, благодарение на реструктуриращите си свойства лупеол помага за възстановяване стегнатостта на тъканите след раждане. 

 

Лупеол е патентована активна съставка на Лаборатории Expanscience.

 

Открийте всички полезни свойства на лупина в продуктите на Mustela за грижа за кожата:

Реструктриращ гел за тяло след раждане

Крем с двойно действие против стрии

Крем за незабавен комфорт на краката по време на бременност

Крем за интензивно действие против стрии

Незабавна хидратация

Крем за специфина защита на бюста

Подхранващ балсам при кърмене

 


Top

Масло от ший   

Произход

Дървото (Butyrospermum Parkii), което расте в западноафриканската савана и чието име означава "живот" се смята за свещено. То не може да се култивира и  расте само в диво състояние.  След като достигне височина от 15 до 20 метра, то може да живее до три века, но са му необходими цели петдесет години, за да разцъфти напълно.

Неговите овални плодове са огромни,тъмнозелени на цвят. Те узряват по време на периода на торнадото (от юни до септември) и падат на земята. След това се събират. Ядката на плода е бадемоподобна и наситена с витамини и мастни вещества.

След като се отделят от черупките и целулозата ядките се пресоват и загряват, за да се извличе от тях гладкото и кремообразно масло. Изкючителните възстановяващи свойства на този естествен овлажнител са били известни в продължение на хиляди години от Сенегал до Нил. Африканските жени традиционно го използват за предотвратяване на раздразнения по бебешката  кожа.

 

Полезен ефект

Забележителните качества на маслото от ший  вече са напълно признати от науката и Mustela Ви предоставя тези положителни свойства в продуктите за грижа за кожата.

Естествено богато на незаменими мастни киселини, витамин Е и витамин F, маслото от ший  интензивно подхранва кожата и възстановява еластичността и. То я защитава  и помага да се предпази от суровите климатични условия като вятър и студ. Дори и най-сухата и чувствителна кожа е възстановена, успокоена и омекотена.

 

Възползвайте се от всички полезни свойства на маслото от ший в продуктите на МУСТЕЛА за грижа за кожата:

Hydra Bébé®

Hydra Bébé®

Витаминен защитен крем

Колд крем

Успокояващ балсам със загряващо действие

STELATRIA®Почистващ, възстановяващ крем

Крем с двойно действие против стрии

Крем за интензивно действие против стрии

Подхранващ балсам при кърмене

 


Top

Алое вера   

Произход

Алое вера произхожда от северна Африка, но в наши дни  успява да се адаптира и се отглежда масово в много региони по света.Това устойчиво и трайно растение вирее навсякъде където климатът е горещ и сух и е широко отглеждано в Испания, Мексико и южните части на САЩ.

Растението е високо и мечовидните, дебели, синьозелени, сочни листа, заострени към върха на стъблото образуват розетка от сърцевината, на която се издига грандиозен букет от жълти цветя. Стъблото на алое вера достига до метър височина и се счита, че достига своята зрялост на петата година. Чак тогава листата,  чиято желеобразна маса се използва във фармацията и козметиката, могат да се берат.

Многото полезни ефекти на алое вера са добре известни в продължение на хиляди години. Още в древни времена гелът на алое вера се е използвал за лечение и успокоение на кожата и за лечение на изгаряния и кожни инфекции. Оттогава всички тези свойства са научно доказани. 

 

Полезен ефект

Сред много разновидности на алое вера, Mustela избра Аloe Verа Barbadensis Miller от Мексико известно със забележителните си козметични свойства. Плътният полупрозрачен гел се извлича от пресни листа и след това се лиофилизира, за да се получи чист и естествен прах, който запазва всички активни съставки на растението. Концентратът от това алое вера е изключително богат на витамини, минерали и аминокиселини.

Алое вера, използвано от Mustela, предоставя всички благотворни ефекти върху кожата на вашето бебе. То облекчава дразненето и възстановява целостта на увредената кожа, като стимулира регенерацията на клетките. Интензивно овлажнява и възстановява еластичността на кожата,  като в същото време я омекотява и покритива  със защитен, немазен филм. Тези му качества го правят уникална  несравнима съставка за продукти за грижа за кожата при слънчево изгаряне.

 

Възползвайте се от всички полезни свойства на алое вера в продуктите на Mustela за грижа за кожата:

Почистващи и успокояващи кърпички

Почистващ флуид с PhysiObébé

STELAKER®

STELATRIA® Защитен почистващ гел

Слънцезащитен лосион с много висока защита

Слънцезащитен спрей с много висока защита

 

 

ИЗПРАЩАНЕ