История, изпълнена с емоции и иновации

Вече повече от 60 години Mustela създава една от най-красивите истории за грижата към бебетата и майките от целия свят. Продуктите на Mustela пораждат уникална емоция със своя приятен аромат и се предават от майка на дете вече повече от три поколения.

Mustela винаги е била новатор, който постоянно обновява продукцията си и интегрира най-новите достижения на науката, за да отговори най-добре на нуждите на младите родители. Малко по малко, всички тези нововъведения промениха ежедневието на бебетата и техните майки: нови разбирания, нови формули, нови текстури, все по-практични продукти и опаковки... Международно признати, тези иновации са довели до регистрирането на 635 патента от Лаборатории Expanscience из целия свят през последните 15 години.

Днес Mustela предлага в различни страни 4 гами от 50 продукта, утвърждавайки по-силно от всякога уникалния си опит в областта на дерматологията. Иновативни, сигурни, ефикасни и все по-естествени, продуктите на Mustela защитават кожата на бебетата и на техните майки, сега и за в бъдеще.

 

 

ИЗПРАЩАНЕ

Вижте най-важните моменти в историята на Мустела

1950

 

Раждането на Мустела

Пол Бертоме, бащата на настоящия президент на компанията, заедно със свой приятел фармацевт създадат Лаборатории Expanscience. При общуването си с майки те установили, че въпреки всеизвестния факт, че сапунът изсушава кожата, няма друга алтернатива за почистване на бебешката кожа. Тогава те създават един продукт "2 в 1", който съчетава почистващите свойства с омекотяващо действие: първото тоалетно мляко, специално създадено за бебета в Европа. Истинска революция в козметиката!

 

 

 

 

 

1960

Създаване на първата гама слънцезащитни продукти за бебета

Бебетата имат нежна кожа, която се нуждае от специална защита срещу слънцето: Мустела първа разработва и предлага такива продукти.

 

 

 

1979

Разработване на серия продукти Мустела за жени

За първи път се предлагат продукти, специално разработени за деликатната кожа на жените при бременност и след раждане.

 

1982

Създаване на Фондация Мустела

Създадена с подкрепата на Fondation de France, Фондация Мустела насърчава разработки за развитие на децата.

1987

Разработване на първия гел за коса и тяло 2-в-1

Идеален при пътуване с бебето, този иновационен продукт улеснява живота на майките.

 

 

 

 Разработване на Крем за смяна на пеленките
Подсичането вече не е фатално! Майките вече могат да предпазват от подсичане нежното дупе на бебето при всяка смяна на пеленките.

1990

Разработване на първите мокри кърпички

Високо оценено от активните майки, това нововъведение предлага практично решение за почистване "в движение"!

1994

Разработване на серията Мустела 9 Месеца

Серията Мустела 9 Месеца е първата пълна гама от продукти за женската кожата при бременност и след раждане, която помага да се съхрани красотата на кожата и да се изживее пълноценно радостта от майчинството.

 

 

 

 

 

 

 

 


Разработване на Дермо-почистващ гел
Този мек измивен гел, идеален за новородени, днес е най-използвания продукт в родилните отделения във Франция.

1999

Разработване на ФизиОбебе

Иновативен начин за почистване на кожата, този измивен разтвор без изплакване за бебета е удостоен с Наградата за иновация от американската асоциация JPMA (Juvenile Products Manufacturers Association - САЩ).

 

 

 

 

 

 

 


Разработване на серията Мустела Дермо-педиатрия
Специално разработена за кожни проблеми при бебета и деца, тази гама от специализирани продукти започва с овлажняващия крем СТЕЛАТОПИЯ®, който възстановява липидите в сухата кожа с атопична тенденция.

2002

Разработване на масажното олио Мустела бебе

Разработено, за да осигури на бебетата и техните майки релаксиращи моменти на нежност, това масажно олио е  наградено с Оскар за 2003 година от Cosmétique Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Разработване на първите кърпички за почистване на лице ФизиОбебе
Практични и лесни за носене навсякъде, те нежно почистват лицето на бебето.

2004

Разработване на  СТЕЛАКТИВ® за подсичане

С иновативната си нова формула, този продукт неутрализира действието на ензимите, които предизвикват подсичане по кожата на дупето, ограничава развитието на микроби и бързо регенерира кожата.

2008

Разработване на серията СТЕЛАПРОТЕКТ®

Първата серия продукти, предназначена за бебета и деца с кожни реакции на непоносимост и чувствителност, гамата Мустела Демо-Педиатрия намалява свръхчувствителността на кожата и възвръща приятното усещане.

 

 

 

 

 

 

 

2009

Разработване на нови продукти Мустела 9 Месеца

Серията Мустела 9 Месеца е обогатена с нови продукти за нежна и деликатна кожа с висока степен на свръхчувствителност.

2010

Мустела празнува 60-тия си рожден ден

60 години експертен опит и иновации в грижа за кожата на бебетата и майките. През този период Мустела не е преставала да се развива и да отговаря на изискванията както на майките, така и на специалистите по здравни грижи, интегрирайки най-новите научни постижения в продуктите си.

2013

 

Мустела бебе обновява продуктите си

След 10 години проучвания, специалистите на Мустела стигат до безпрецедентно откритие: въпреки че е много крехка, бебешката кожа съдържа неподозирано богатство от първоначални клетки, майчини клетки в кожата. Това богатство от клетки, единствено за цял живот, е изключително уязвимо за влиянията на околната среда.

За да защити това скъпоценно богатство от кожни клетки, Мустела преработва формулата си за продуктите Мустела бебе и разработва нова гама с нови формули, които са по-естествени и обогатени с патентована активна съставка - Avocado Perseose®. С естествените си биомиметични свойства тази активна съставка от ново поколение действа в перфектна хармония с кожата, предпазвайки нейното богатство от клетки и подсилвайки кожната бариера на бебешката кожа. Мустела отново поставя началото на революционни нововъведения в грижата за бебешката кожа.