Уникалeн опит в дерматологията

Специалист в грижата за кожата на бебето вече над 60 години, Mustela непрестанно провежда нови изследвания, за да разбере специфичните потребности на  бебешка кожа. Благодарение на този уникален опит, подкрепен днес с нови научни открития, Mustela можа да предостави на всички бебета и техните майки все по-ефикасна, безопасна и естествена грижа.

 

Познаваме кожата, за да я предпазим по-добре

Всички учени на Mustela от Лаборатории Expanscience са отдадени на изучаването на бебешката кожа и редовно си партнират с реномирани специалисти по дерматология и педиатрия, особено на националните и международните конференции.  

Обединявайки сили с водещите международни експерти от цял свят, Mustela успя да постави началото на нова научна програма, изцяло посветена на кожата на новородените през първите дни от живота им. За първи път, изследователите на Mustela успяха да синтезират кожа на новородено бебе в лабораторни условия, изследвайки я от повърхността ѝ до клетъчно и генетично ниво.

 

Безценно богатство от клетки, които трябва да бъдат запазени

Mustela направи важно откритие: кожата на бебето разполага с капитал от първични стволови клетки, които са максимално силни при раждането. Въпреки това, те са изключително уязвими през първата година от живота -  периодът, по време на който се формира кожната бариера. Тези уникални клетки са крехки и ценни: те осигуряват способността на кожата да регенерира и са отговорни за поддържането на баланса ѝ през целия живот.

 

Крехка и деликатна кожа, за която трябва да се грижим

Mustela също така проведе новаторски изследвания за бариерната функция на бебешката кожа при раждането. Кожната бариера действа като щит, който защитава тялото срещу агресиите на околната среда и позволява на кожата да достигне добро ниво на хидратация, жизненоважно за клетките. Въпреки това, кожата на бебето е деликатна и крехка и все още не изпълнява напълно функцията си на защитна бариера.

Изследванията, проведени от Mustela показаха, че няколко годиниса необходими на кожната бариера , за да се изгради напълно. До двугодишна възраст кожата на детето е уязвима от ежедневната агресия и все още не е в състояние да поддържа тялото добре хидратирано. Следователно, е абсолютно наложително тя да се подхранва и да се подсилва ежедневно.

 

Най-доброто от науката за бебешката кожа

Позовавайки се на задълбочените познания за бебешката кожа и постоянното сътрудничество с професионалистите по здравни грижи (фармацевти, дерматолози, педиатри, токсиколози, алерголози и гинеколози), Mustela разработи специализирани продукти, които най-пълно отговарят на изискванията на бебешката кожа, още от раждането.

Безопасни,ефикасни и все по-естествени, продуктите на Mustela спомагат за хармоничното развитие на кожата на Вашето бебе и я защитят още от сега, за да бъде здрава и за в бъдеще.

 

 

ИЗПРАЩАНЕ