FAQ

 

Да. При новородените, дермата е три до четири пъти по- тънка, отколкото при възрастните. Повърхностният слой на кожата също е по-тънък.

Освен това, хидролипидният слой, който покрива кожата и я предпазва не е достатъчно развит при бебета.

Това означава, че кожата на бебето е много по-уязвима на външни дразнения и инфекции, отколкото кожата на възрастните. Кожата при бебетата достига зрялост едва 3 години след раждането.

За да научите повече за специфичните характеристики на кожата на Вашето бебе, моля изчетете информацията в раздел: Съвети.

Бадемовото масло спомага за отстраняване на крустите от скалпа или лицето на бебето, благодарение на омекотяващото си действие. Въпреки това, то не действа върху причинителя и крустите и те могат да се появят отново.

За по-ефективна борба с крустите препоръчваме използването на специализиран продукт като  Stelaker от специализираната серия Mustela® Дермо-Педиатрична гама.

Като регулира секрецията на себум и пречистването на кожата, той елиминира крустите и ограничава повторната им поява.

За да научите повече за крустите, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

Упоритото зачервяване в областта на памперса е често срещано явление, дори и в случаите на спазване на правилата за хигиена (редовна смяна на памперса, нежно и внимателно почистване и подсушаване, намазване с предпазен крем и т.н.).
В тези случаи препоръчваме използването на специализиран продукт за третиране на обрива в областта на памперса като   от специализираната серия Mustela® Дермо-педиатрична гама. Той неутрализира ензимите, предизвикващи зачервяването в областта на памперса, намалява тяхната интензивност и допринася за тяхното изчезване.

Ако зачервяването не изчезне до няколко дни или е сълзящо или инфектирано препоръчваме консултация с лекар.

За да научите повече за зачервяването в зоната на памперса, моля прочетете информацията в раздел:  съвети.

Да, това е задължително. Продукти, предназначени за нормална кожа могат да се отразят зле на сухата кожа, склонна към атопичен дерматит кожа.

От друга страна, специализираните дермокозметични продукти подобряват състоянието на кожата на Вашето дете, както и ограничават риска от усложнения и прием на лекарства.

- За ежедневна хигиена препоръчваме използването на почистващ продукт без сапун като Stelatopia почистващ крем. Можете също да използвате Stelatopia почистваща вода без отмиване, която е предназначена за нежно почистване на лице, тяло и зоната на памперса.

- По време на обостряния, препоръчваме използването на Stelatopia млечно масло за вана, което почиства кожата без да я дразни.

- След това внимателно нанасяйте Stelatopia Емолиентен крем, който благодарение на съдържащия се дестилат от слънчогледово масло бързо премахва чувството на раздразнение и възстановява синтеза на липсващите липиди по естествен начин.

В случай на сърбеж или инфекция се консултирайте с Вашия лекар, за да Ви предпише подходящо лечение.

За да научите повече за сухата кожа с тенденция към атопичен дерматит, моля прочетете инфомацията в раздел: Съвети.

Екземните петна, които се появяват по тялото на Вашето дете и които са най-видимият симптом на атопичен дерматит и показват предразположеността на кожата към този проблем. Той изисква грижи за цялото тяло с подходящи дермокозметични продукти, като продуктите Stelatopia от специализираната серия Mustela®  Дермо-педиатрична гама. За подобряване състоянието на кожата на Вашето дете, препоръчваме използването им всеки ден дори и след изчезването на червените петна.

При необходимост и особено по време на обостряне на симптомите, Вашият лекар може да изпише лечение с лекарства.

За да научите повече за сухата кожа с тенденция към атопичен дерматит, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

Кожата се променя непрекъснато. Атопичният дерматит е често срещано заболяване на кожата, което се причинява от дефицит на липиди в нея.

Изявява се под формата на изключителна сухота на кожата, придружена с поява на екземни червени петна и силен сърбеж.

Следват периоди на обостряне на възпалението и  периоди на ремисия. След прилагане на лечение в повечето случаи симптомите намаляват след навършване на 2 години и изчезват на възраст между 7 и 11 години.

Ако детето Ви страда от атопичен дерматит е необходимо изпозлването на продукти  от  специализираната серия на Mustela®  Дермо-Педиатрична гама - Stelatopia, специално създадени за кожа, предразположена към атопичен дерматит. Дестилатът от слънчогледово масло успокоява сърбежа като стимулира естественото възобновяване на синтеза на липсващите липиди и за спомага преструктурирането на сухата кожа.

За да научите повече за сухата кожа с тенденция към атопичен дерматит, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

Не, хигиената не е фактор за появата на крусти.

Появата им се дължи на прекомерната секреция на себум и пот, както и на разпространението на микроскопични гъбички по повърхността на кожата (свързани с прехвърлянето на хормони от майката към бебето в края на бремеността).

При крусти препоръчваме използването на специален продукт от серията Mustela® Бебе- Шампоан-пяна за новородени, както и Stelaker Кераторегулираща грижа от специализираната серия Mustela® Дермо-Педиатрична гама. Този продукт спомага лечението на крустите и ограничава повторното им появяване като директно действа върху техния причинител.

За да научите повече за крустите, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

От раждането и по време на първите години от живота, кожата на Вашето бебе е недоразвита; не притежава силата и качествата на кожата на възрастен. В същото време обаче е богата на изключителен капитал от клетки, които са много уязвими. Поради тези причини е особено важно да се използват специфични продукти за ежедневна хигиена и грижа за кожата, за да се поддържа кожния баланс.

Често бебетата имат малки кожни проблеми: възпалени зони, крусти, подсичане, атопична и свръхчувствителна кожа се срещат в първите години от живота им.

За всяка ситуация Mustela предлага безопасни и ефикасни гами, които са перфектно адаптирани към уязвимата бебешка кожа.

Слънцезащитните продукти защитават кожата срещу UVA и UVB лъчите с помощта на филтри или екрани.

- Химичните филтри действат чрез абсорбиране на енергията пренасяна от светлинните лъчения. Тъй като те може да се абсорбират от епидермиса и не винаги са фотоустойчиви, съществува риск от фототоксичност и алергия.

- Минералните екрани отразяват и разпръскват ултравиолетовите лъчи.  Те са инертни, фотоустойчиви и образуват тънък филм на повърхността на кожата, който ограничава всякакъв риск от проникването им.

- Органо-минерални екрани абсорбират и отразяват ултравиолетовите лъчи.

Те са фотоустойчиви и притежават добра издържливост на повърхността на кожата.

За да научите повече за защитата от слънцето, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

Да, слънчевото изгаряне е опасно особено за децата, чиято кожа е по-нежна.

Прекомерното излагане на слънце може да доведе до кожни изгаряния, както и до увеличаване броя на бенките, риск от поява на меланом, ускорено стареене и рак на кожата.

Поради тази причина е изключително важно използването на продукти с висок слънцезащитен фактор, особено при децата (SPF 50+ фактор), както и взимането на следните предпазни мерки:

- Нанасяне на плътен слой слънцезащитен крем преди всяко излагане на слънце на всеки два часа, както и след всяко излизане от водата.
- Не се препоръчва излагане на слънце на деца на възраст под 3 години
- Да се избягва директното излагане на слънце, особено в часовете между 11 и 16 часа.
- Винаги детето трябва да бъде защитено с шапка, тениска и слънчеви очила.
- Детето трябва да е добре хидратирано, даже когато да не показва признаци на жажда.

За да научите повече за слънцето и детската кожа, моля прочетете информацията в раздел: Съвети на специалисти.

Препоръчително е използването на висок слънцезащитен фактор (SPF 50+), адаптиран към природата на детската кожа.

За оптимална безопасност препоръчваме да изберете хипоалергенни формули, които са без аромат, не съдържат алкохол и  оцветители и са на основата на минерални  и органо-минерални филтри.

За да научите повече за слънцето и детската кожа, моля прочетете информацията в раздел: Съвети от специалисти.

Не, продуктите за слънчева защита, предназначени за възрастни не са подходящи за незрялата бебешка кожа. Те често са парфюмирани или са създадени на основата на химически филтри и обикновено имат недостатъчен индекс на защита от слънцето.

При децата използването на продукти със специална защита от слънцето и с висок слънцезащитен фактор е от изключителна важност.

Продуктите от серията Mustela® Слънчева защита са създадени специално за кожата на децата и гарантират оптимална безопасност и защита срещу вредните слънчеви лъчи. Продуктите са устойчиви на вода и изпотяване и са видими при нанасяне.
За да научите повече за защитата от слънце, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

UVA и UVB са ултравиолетовите лъчи. Благодарение на тях кожата придобива тен, но те могат да бъдат и много вредни.

Различават се по интензитета и дължина на вълната:
- UVB лъчите имат средна дължина на вълната и влияят на повърхността на кожата. Те са отговорни за слънчевото изгаряне.
- UVA лъчите имат по-голяма дължина на вълната и проникват в кожата в дълбочина. Те водят до ускорено стареене на кожата и до намаляване на еластичността й. 

В дългосрочен план UVA и UVB лъчите могат да причинят различни видове рак на кожата.

Поради тази причина  използването на  двойна защита от слънцето (срещу UVA и UVB лъчите) е изключително важно особено, когато се отнася за децата.

 

През зимата кожата е непрекъснато атакувана както от студа и вятъра, така и от централното отопление (парно, климатици), което може да доведе до по-бързото й изсъхване.

Този феномен е особено силен при бебетата и малките деца, защото епидермисът им е по-уязвим поради незрелостта си.

Поради тази причина в този период е от изключителна важност кожата им да бъде редовно овлажнявана, особено след почистване и след къпане.

За да научите повече за специфичните характеристики на кожата на Вашето бебе, моля изчетете инфорамцията в раздел: Съвети

Зачервяването на дупето е често срещано явление и често отшумява без усложнения.

Дължи се на продължителен контакт на кожата с изпражнения и урина и се появява най-вече при състояния на диария, лечение с антибиотици или в периодите на поникване на зъби.

- За да предотвратите появата му препоръчваме редовна смяна на памперса.
- Почиствайте дупето на бебето изцяло с подходящ продукт като Mustela® Почистващ флуид Physio Bebe без изплакване или Mustela® Почистващи и успокояващи кърпички при смяна на памперси. След това подсушавайте добре, особено гънките по дупето и крачетата.
- Като превантивна мярка, при всяка смяна на памперса нанасяйте специален крем - Mustela®  Витаминен защитен крем, който благодарение на защитното действие на цинковия оксид изолира бебешката кожа от дразнещи фактори.

За да научите повече за зачервяването в областта на памперса, моля прочетете информацията в раздел:  Съвети.

 

Да, при условие, че мокрите кърпички са специално създадени за почистване на деликатната кожа на лицето на бебето. Препоръчваме продуктът от серията  Mustela® Бебе почистващи кърпички за лице.
Множеството тестове, направени под Дерматологичен и Офталмологичен контрол гарантират тяхната безопасност при почистване на лицето и очите.

Те осигуряват изключително нежно почистване на лицето, включително зоната около очите, където много често се натрупват секрети. След почистване с тях, бебешката кожа остава чиста, мека и влажна.

За да научите повече как да поддържате хигиената на Вашето бебе, моля консултирайте се с раздел:  Съвети.

Това зависи от продукта, който използвате за почистване на лицето и дупето на бебето:

- Ако предпочитате нежна и деликатна грижа за кожата на Вашето бебе, използвайте Mustela® Почистващ флуид Physio Bebe без изплакване, който идеално почиства кожата и не изисква изплакване.

- Ако желаете да научите повече как да поддържате хигиената на Вашето бебе, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

Водата не е достатъчно средство за премахване на нечистите петна от бебешката кожа (следи от повръщане, мляко и др.).

Препоръчваме използването на специални почистващи продукти като Mustela® Почистващ флуид Physio Bebe без изплакване.

Специално формулиран за полагане на нежна грижа за деликатната бебешка кожа, продуктът почиства кожата перфектно без да я раздразни или изсуши.

За да научите повече как да поддържате хигиената на Вашето бебе, моля прочетете информацията в раздел: Съвети.

 

Можете да използвате продуктите от гамата Mustela® Бебе от момента на раждането на Вашето бебе ( с изключение на преждевременно родените деца). Продуктите са специално създадени за ежедневна грижа за новородени, бебета и деца, съобразно изключително деликатната природа на тяхната кожа. Те съчетават ефикасност, безопасност и доставят уникално удоволствие на сетивата.

- Mustela® Шампоан-пяна за новородени е специално създадена да предпази от появата на крусти, както и да подпомогне премахването им чрез ограничаване  размоножаването на бактериите, които ги причиняват. Ако по главата на Вашето бебе са се появили малки белезникави или жълтеникави корички, препоръчваме използването на този продукт.

- Ако скалпът е здрав Mustela® Шампоан за бебета и деца е най-подходящият продукт. Обогатен с екстракт от лайка и извлек от кокосово мляко, той нежно почиства косата и подпомага за разресването й.

За да научите повече за крустите, моля прочетете информацият в раздел: съвети.

- Витаминният защитен крем от серията Mustela®  Бебе се използва като превенция: той помага за изолиране зоната на памперса на бебето от урина и изпражнения, като по този начин възпрепятства зачервяването.

- Stelactiv от специлизираната серия Mustela®  Дермо-педиатрична гама е създаден с цел да се премахне вече получено зачервяване в областта на памперса. Като неутрализира ензимите, които го причиняват този продукт спомага за намаляване на интензивността на зачервяването и подпомага неговото изчезване.

За да научите повече за зачервяването в зоната на памперса, моля прочетете информацията в раздел: съвети.

Продуктите от серията Mustela® Бебе са разработени специално за грижа за кожата на новородените, бебетата и децата с нормална към суха кожа без видими кожни проблеми.

Mustela® Дермо-педиатрична гама е специализираната  серия на Mustela® и предлага специфични продукти за бебета и деца с кожни проблеми - кожа, склонна към атопични дерматити и раздразнения, свръхчувствителна към нетолерантна кожа, подсичане, крусти и др.

Всеки от нашите продукти е за специфичен тип кожа или ситуация (бременност, кърмене, кожни проблеми и т.н.). Затова не предпочитаме да изпращаме на нашите служители мостри, тъй като биха могли да се окажат неподходящи за техните нужди. Ако желаете да разгледате нашите продукти, моля отидете в аптеката, където консултантите ще Ви посъветват за подходящите продукти и ще Ви дадат мостри, за да пробвате. Много родилни отделения, педиатри и дерматолози предлагат мостри от нашите продукти на своите пациенти, за да ги тестват.                                                                                                                                                                                                                

 

Ако опаковката на закупения от Вас продукт е повредена или отворена, препоръчваме да я върнете на мястото, от където е купена и да я замените.

Също така може да се свържете с нас в сайта ни, като натиснете иконката „Контакти”. В най-кратък срок консултант на Mustela® ще отговори на Вашите въпросите и при възможност ще подмени повредения продукт

 

Целта на сайта е да Ви помогне да научите повече за продуктите на Mustela® и да Ви посочи местата, на които можете да ги закупите.

Ако искате да закупите наш продукт Ви препоръчваме да потърсите аптеки, предлагащи продуктите на Mustela®. Там ще получите съвет за най - подходящия за Вашия тип кожа, както и за тази на Вашето бебе продукт.

 

По време на кърменето деликатната кожа на зърната попада под силен натиск. Тя може да се раздразни и да стане много болезнена, суха и даже да се напука, особено в първите дни след раждането.

Тези проблеми обикновено се дължат на лошото позициониране на бебето по време на кърменето или на неправилното захапване на зърното от бебето. Това причинява протриване.

За да научите повече за кърменето и за правилното поставяне на бебето на гърда, моля прочетете информацията в раздел Кърмене.

Ако тези смущения се засилват нашият съвет е да използвате продукта от серията Mustela® 9 Месеца, Подхранващ баслам при кърмене. Прилагайте този облекчаващ, възстановяващ кожата крем върху зърната след всяко кърмене и всеки път, когато е необходимо.

Той предпазва зърната, облекчава усещането за болезненост и дразнене и  помага на наранената кожа да се възстанови.

Всички продукти от серията Mustela® 9 Месеца са специално създадени за бременни жени или млади майки, включително кърмещи майки. Те са преминали през тестове и оценки, с цел да се гарантират отсъствието на всякакъв риск за плода по време на бременността и за бебето в периода на кърмене.

Препоръчваме използването на Mustela® Възстановяващ гел за тяло след раждане в продължение на поне един месец след раждането.

Прилагайте този продукт всеки ден с масажни движени я в засегнатите зони (корема, ханша, бедрата и т.н.). Този гел коригира отпускането на кожата като възстановява стегнатостта й след раждането и ремоделира контурите на тялото.

Да, колкото по-рано и колкото по-редовно използвате тези продукти, толкова по-ефективно ще е действието им.

Препоръчваме използването на Mustela® Крем с двойно действие против стрии като предпазна мярка още от първия месец на бремеността. Той заздравява еластичността на кожата и подобрява тонуса и издържливостта й на разтягане.

За да научете повече по този въпрос моля прочетете информацията в раздел: Съвети на специалисти за стриите.

Не, това не е необходимо. Mustela® Подхранващ баслам при кърмене е продукт, специално създаден за майки, които кърмят и не изисква измиване на гърдите.

* Разбира се трябва да се спазват правилата за ежедневна хигиена, като: взимане на душ, например.

* Този продукт получи специалната оценка на независим експерт.

Моля спазвайте правилата за хигиена преди кърмене.

Да.Mustela® Крем за специфична защита на бюста е съвместим с кърменето, защото е формулиран без алкохол и кофеин и е създаден на базата на натурални активни съставки.

* Разбира се ежедневната хигиена, като взимане на душ трябва да се спазва всеки ден.
* Моля спазвайте правилата за хигиена преди кърмене.

Стриите могат да се появят по време на бремеността, но също и след раждането. Това се дължи на големия хормонален дисбаланс, който се случва по време на бременността.

За да предпазите кожата от появата на стрии се препоръчва да продължите употребата на специализирани продукти до един месец след раждането.

За да научите повече по този въпрос моля консултирайте се с раздел Съвети на експерти за стриите.

По време на бремеността, усещането за тежест в краката е много често срещано: една на всеки три жени страда от този проблем. Този феномен е често срещан към края на бремеността. Наблюдава се и при много горещо време. Причинява се от забавянето на циркулацията на кръвта и увеличаването на кръвното налягане във вените на краката.

За облекчаване на това състояние Ви препоръчваме масаж на краката с Mustela® Крем за незабавен комфорт за краката при бременност. Благодарение на уникалната комбинация на Estoregulator и естествени активни съставки  мигновено ще усетите трайно облекчение, както и чувство за лекота и комфорт.

За да научете повече по този въпрос, моля прочетете информацията в раздел Съвети на специалистите при тежест в краката.

Двата продукти са предназначени за две различни състояния.

Mustela® Крем с двойно действие против стрии предпазва кожата от появата на стрии и намалява количеството на вече появилите се. Може да се прилага от самото начало на бременността директно върху всички предразположени зони по тялото – корем, гърди, ханш, горна част на бедрата и др.

Mustela® Крем за интензивно действие против стрии намалява количеството на вече образуваните стрии по време на бремеността. Кремът се нанася локално точно върху засегнатите участъци.

Не. Съдържанието на есенциални масла във формулите на продуктите може да предизвика алергични реакции или да предизвика кожно раздразнение на кожата на бебетата или бременните.

Затова предпочитаме използването на други съставки като предпазна мярка.

Не. Ние изключихме тази съставка от формулите на нашите продукти. Алкохолът е изключително агресивен към хидролипидния слой, който предпазва кожата и неговата употреба предизвиква сухота.

Би могъл да бъде включен във формулите на някои козметични продукти, но със сигурност не е подходящ за чувствителната кожа на бебетата и бременните жени.

 

За да се получи фабрична марка за органично производство в областта на козметиката се налага отказване от множество съставки, главно консерванти.Тези ограничения са несъвместими с високото ниво на микробиологичната безопасност, която ние гарантираме на нашите потребители. В допълнение при производството на органични козметични продукти синтетичните аромати се заменят с етерични масла, които трябва да се избягват от бъдещите майки и малките деца, защото може да провокират алергия или раздразнение. Като предпазна мярка ние предпочитаме да използваме аромати с познати съставки, които са формулирани с цел да сведат риска от алергична реакция до минимум и които са доказали своята безопасност.

 

Всички продукти на Mustela® предназначени за бебета са без фталати, както по отношение на основния продукт, така и на опаковката му.Всички рекламни материали, които Mustela® раздава на своите клиенти (тоалетни чантички, малки детски играчки и др.) също не съдържат фталати.

 

Както фталатите, така и парабените са изключени от формулите на Mustela.
Някои гами на Mustela®, като Stelaprotect например, са формулирани без консерванти и са пакетирани в обезвъздушена атмосфера, за да се избегне замърсяване.

 

Консервантите играят важна роля при производството на козметични продукти: те пречат на пролиферацията на микробите. Козметичните продукти за бебета се използват основно в банята където топлата и влажна среда спомага за размножаването на бактериите и плесените. Ако успеят да заразят продуктите, предназначени за грижа за кожата тези микроорганизми могат да причинят инфекции с много сериозни последствия за потребителя, особено при бебетата. Mustela® подхожда много внимателно при избора на консерванти, така че да бъдат ефективни и добре приети от кожата.

 

Въпреки всички усилия да произвеждаме абсолютно безопасни и добре приемани от кожата продукти, някои типове кожа са по-реактивни от други и по изключение могат да реагират по нежелан начин. В този случай трябва да  се свържете с нас чрез страницата за контакти на Mustela®.

Независим професионалист, специалист  по безопасност на козметичните продукти ще се опита да определи причината за тази реакция на непоносимост и ще Ви помоли да върнете продукта, причинил реакцията, за да започне разследване.

Отнасяме се много сериозно към всеки сигнал за нежелана реакция. Посоченият продукт веднага се подлага на анализ и проверка. Независими учени се заемат с установяване на източника на проблема на продукта или на неговата съставка.

Всеки един от нашите продукти има партиден номер, който гарантира неговото проследяване. По този начин дори след няколко години, може да се проследи цялата верига на производството му, чак до суровината.

 

На първо място ние избираме само вещества, които са одобрени от европейските директиви и наредби. Преди да влязат в състава на който и да е наш продукт, предназначен за грижа за кожата, съставките трябва да докажат своята безвредност и ефикасност.  Комисия от специалисти определя най-подходящите компоненти, като се отчитат особеностите на кожата: бебешката кожа – както здравата, така и проблематичната, кожата на бременната жена,  кожата на младата майка и особено тази на кърмещата майка. Ако са изпълнени всички условия за безопасност, приоритетно избираме съставки с натурален произход. Освен това гарантираме, че всички наши формули са хипоалергенни.  За осигуряване на възможно най-голяма прозрачност, пълният списък на съставките е достъпен на етикета на всеки продукт. За да го видите трябва да кликнете върху „Състав”.

 

Пълен списък със съставките е изписан на опаковката на всеки Mustela® продукт . Информация за активните вещества може да намерите и като кликнете на "състав".

 

Всички продукти на Mustela® имат най-малко 30 месеца срок на годност от датата на производство. Срокът на годност е отбелязан на опаковката на всеки продукт.
За правилно съхранение препоръчваме да държите продуктите добре затворени в оригиналните им опаковки.

 

За да се гарантира оптимално безопасността на потребителите, козметичните продукти са строго контролирани от Европейска директива за козметика, валидна за цяла Европа. Тази директива непрекъснато се обновява в съответствие с научния напредък. Тя определя най-вече забранените вещества (над 1000), както и максималната допустима концентрация на другите съставки.След като козметичните продукти са пуснати в продажба на пазара те продължават да се подлагат на строг контрол от страна на здравните органи. Във всеки един момент те могат да бъдат разследвани и иззети от пазара. Продуктите на Mustela® често се подлагат на контрол. Фирмата работи в тясно сътрудничество с упълномощените за този контрол власти.  

 

Безопасността на нашите продукти е абсолютен приоритет. Преди да бъдат одобрени, а и за да се гарантира абсолютната им безопасност - всички продукти преминават една дълга поредица от тестове: тестове за поносимост на кожата към продукта, тестове за хипоалергенност, тестове за дразнене на очите, тестове за фототоксичност и др. Специалист токсиколог дава експертна оценка на продуктите, предназначени за бременни жени (серията Mustela® 9 Месеца) с цел да се докаже, че тези продукти не представляват риск за плода. Ефикасността на продуктите за грижа за кожата се проверява от клинични проучвания чрез прилагане на тестове под Дерматологичен и Педиатричен контрол. Освен това, редовно провеждаме проучвания сред нашите потребители, за да се убедим в тяхната удовлетвореност и разработваме продуктите си в съответствие с техните очаквания.След утвърждаване на състава на нашите продукти, те се тестват отново по време на производствения процес. Целта на тази проверка е да се установи, че не са замърсени с бактерии и са трайни. Последно, но не и по важност: всички наши продукти носят защитен пръстен или скоба, които гарантират годността на продукта в момента на отварянето му

 

Независимо дали са предназначени за бебета, бременни жени или млади майки, всички наши продукти са хипоалергенни. Това означава, че те са формулирани с цел да намалят до минимум риска от алергични реакции.  Следователно, когато сме в процес на създаване на нов продукт обръщаме специално внимание дали някаква потенциално токсична или предизвикваща дразнение съставка няма да попадне в него. В допълнение, всички наши продукти, предназначени за грижа за кожата, се тестват от независими лаборатории. По този начин се доказва добрата поносимост към формулите и ароматите.

 

Mustela® развива своите продукти в строго съответствие с разпоредбите в козметиката. В допълнение към тези регулаторни изисквания сме въвели специални правила, които да гарантират на нашите клиенти абсолютна безвредност на продуктите ни. На първо място, всички съставки, които са включени в нашите формули са избирани заради високата им толерантност. Този избор се извършва от комисия, съставена от научни специалисти (токсиколози, фармацевти, химици и др.). Ние отделяме специално внимание на годността на нашите продукти. На практика те се използват в топла и влажна среда, което способства развитието на бактерии и плесени. Според типа кожа, за която те са предназначени, всеки продукт интегрира най-безопасния и подходящ метод за неговото съхранение. И накрая, преди да бъдат пуснати на пазара нашите продукти се подлагат на интензивни тестове, за да докажат своята ефикасност, поносимост и безопасност при употреба.Избирайки Mustela® вие избирате да използвате ефикасни и безопасни продукти всеки ден.

 

"Хипоалергенен" е продукт, създаден с минимален риск за причиняване на алергични реакции. Това означава, че продуктът не съдържа познати алергени или вещества, които могат да причинят дразнене или зачервяване на кожата. Също така  продуктът трябва задължително да е тестван според стандартните изисквания.

Всички продукти на Mustela® попадат в категорията хипоалергенни продуктите, т.е. не провокират алергични реакции.

 

Не, в никакъв случай не използваме тестове с животни. Всъщност в тон с дългогодишния ни стремеж към непрекъснати иновации и подобрение се ориентирахме към алтернативни методи за оценяване на суровините и крайните продукти. За да продължим да следваме този подход изследователите ни създадоха непубликувана технология, позволяваща да се реконструират в лабораторни условия епидермиси на новородени и на деца – по този начин можем да тестваме поносимостта и ефикасността на продуктите си, без да прибягваме до тестове с животни.

 

През целия живот стволовите клетки осигуряват регенерирането и поддържането на баланса на кожата, поради което тяхната роля е от изключително важно значение. Капиталът от тези клетки в кожата е най-голям при раждането, но е изключително уязвим през първите две години от живота. В действителност през този период защитната функция на кожата е в процес на съзряване, а кожата е крехка при сблъсъка с агресивните фактори. Ето защо е необходимо да я предпазваме и подсилваме, за да запазим богатството от стволови клетки.

Ако искате да научите повече, моля, прегледайте историята на новите продукти за грижа Mustela Бебе.

Изследователите ни установиха, че при раждането бебешката кожа разполага с неподозирано богатство от стволови клетки, единствено за целия живот. Става въпрос за жизнен капитал, тъй като тези клетки имат важна функция за кожата през целия живот – те осигуряват регенерирането и поддържането на общия й баланс при излагане на ежедневните агресивни фактори.

Ако искате да научите повече, моля, прегледайте историята на новите продукти на Mustela Bébé.

 

Бебешката кожа е по-крехка от всяка друга кожа. В процеса на съзряване тя все още не изпълнява пълноценно функцията си на защитна бариера срещу външните агресивни фактори, тъй като при раждането е дехидратирана и няма големи възможности за поддържане на добро ниво на хидратация през първите месеци.

Изследванията показаха още, че бебешката кожа притежава неподозирано богатство – уникален капитал от стволови клетки, необходими за целия живот, който е в своя максимум при раждането, но е изключително уязвим в периода между раждането и 2-годишна възраст. Тези клетки имат важна функция за кожата през целия живот, тъй като осигуряват регенерирането и поддържането на общия й баланс при излагането на ежедневните агресивни фактори.

За да се запази това уникално клетъчно богатство и да подкрепи развитието му, кожата на бебетата има нужда от ежедневно подсилване и предпазване чрез подходящи продукти.
Ако искате да научите повече за характерните особености на бебешката кожа, моля, прегледайте секцията ни със съвети на тази тема.

 

Това означава, че на всеки етап от жизнения цикъл на продуктите (доставка на суровини, създаване, производство, дистрибуция, употреба и край на жизнения цикъл), се стремим да сведем до минимум въздействието им върху околната среда. Верни на подхода си за непрекъснато подобряване, ние следваме този принцип от много години. Затова например всички флакони на Mustela могат да се рециклират, използвания картон се добива от устойчиво управлявани гори, продуктите за баня от серията Mustela Bébé са биоразградими.

Ако искате да научите повече за дейностите ни в полза на устойчивото развитие, прегледайте жизнения цикъл на продуктите на Mustela.

Като „биомиметични“ се определят съставките, които спазват принципа на биомиметизма, т.е . способността да "стои" възможно най-близо до природата, да я имитира в структурата или начините на функциониране.

По-специално в дермокозметиката като биомиметична съставка разглеждаме тази, която по подобие на природата действа в отлична връзка и поносимост с кожата и която е в състояние да подкрепя механизмите ѝ на функциониране, когато са отслабени, или да я подкрепя в процеса на
съзряване и развитие, без да я смущава – по този начин се съчетават в оптимално съотношение ефикасност – толерантност.

Avocado Perséose®, обединяващ актив на новите формули Mustela Бебе, е биомиметичен актив – той действа върху кожата както в средата си на произход или функцията му е да подкрепи развитието и съзряването на плода.

За да научите повече, разгледайте страницата „Природосъобразността и Mustela“ или изтеглете пълното определение на понятието „природосъобразност“ за дермокозметичните продукти на лабораториите Expanscience.

 

Изследователите ни установиха, че при раждането бебешката кожа притежава неподозирано богатство от стволови клетки, единствено за целия живот, но много уязвимо. В резултат на това фундаментално откритие подбрахме Avocado perséose® за новите формули на Mustela Bébé, тъй като това вещество отговаря отлично на специфичните нужди на бебешката кожа още от раждането – то подкрепя развитието на бариерната функция на кожата и най-вече запазва клетъчното богатство, действайки като предпазен щит срещу ежедневните агресивни фактори. Освен това Avocado perséose® принадлежи към новото поколение биомиметични активни съставки – действа в съвършен синхрон с кожата и по този начин съчетава доказаната ефикасност с висока поносимост.
Ефикасността и високата поносимост на Avocado perséose® бяха клинично тествани и са научно доказани. Avocado perséose®  (Захари от авокадо) е изключителна патентована активна съставка и единствено продуктите на Mustela  дават възможност да се възползвате от предимствата й.
Ако искате да научите повече за Avocado perséose®, моля, прегледайте посветената на него страница. (връзка към страницата)

Отстранихме от продуктите си голям брой вещества, за да гарантираме използването на най-сигурните съставки за кожата на Вашето бебе, които същевременно са най-щадящи за природата. Формулите на всички наши продукти са без алкохол, без етерично масло, без парабени, без феноксиетанол, без фталати, без растителни съставки, произлизащи от генетично модифицирани организми (ГМО), без алуминиев хлорхидрат, без съставки с животински произход (с изключение на пчелни продукти, пречистени ланолини или млечни продукти), без терпени (камфор, ментол, евкалиптол) и без триклозан.

За да научите повече, разгледайте страницата „Натуралността и Mustela“ или изтеглете пълното определение на понятието „натуралност“ за дермокозметичните продукти на лабораториите Expanscience.

От самото начало използваме с приоритет съставки с естествен произход. Днес средно 92 % от съставките на продуктите Mustela Bébé  са с естествен произход. За някои продукти този процент достига до 99 %.
Въпреки това някоя съставки, необходими за доброто съхранение, стабилността и сетивните качества на продуктите ни нямат аналог в природата. В резултат на това някои съставки с естествен произход не са съвместими с високите ни изисквания за ефикасност, безвредност или удоволствие от употреба. В тези случаи прибягваме до синтезирани съставки, оценени от здравните власти, одобрени от регулаторните органи и които са доказали ефикасността и безвредността си върху най-чувствителните кожи.
Всички наши продукти са тествани под Дерматологичен и Педиатричен контрол и са с гарантирана хипоалергенност *и висока поносимост.

*Формулирани са така, че да сведат до минимум алергичните реакции.

 

За да създадат най-сигурните и ефикасни продукти за Вашето бебе, нашите изследователи трябва да познават характерните черти и потребности на кожата му. Бебешкият и детския епидермис, реконструирани в лабораторни условия, позволяват на екипите ни да изследват кожата по-задълбочено, в ядрото на клетката и гените, за да разберат по-добре физиологията и развитието й. Става въпрос за първи в света патент – единствено изследователите на Mustela от лабораториите Expanscience днес разполагат с тези възможности за експериментиране. Използваме реконструираните епидермиси и за тестване на ефикасността и поносимостта на продуктите  с повишена точност и достоверност.