Атопична кожа

Стелатопия душ-гел

Стелатопия душ-гел (или гел лавант) е специално създаден, за да осигури незабавно облекчение на бебета и новородени с атопична кожа*.
Той компенсира изсушаващия ефект на водата и успокоява кожните раздразнения и усещане за опъване.
Формулата съдържа 98% натурални съставки, а основната активна съставка е от органично отглежан слънчоглед и е с доказани успокояващи свойства.

*Включително новородени, изписани след интензивни грижи

Тубичка 200 ml/ бутилка с дозираща помпа 500 ml

Certification Headline

 • Safety_ingredient_EN
  Ingredient safety policy
 • Dermatologist_tested_EN
  Dermatologist tested
 • Made_in_France_EN
  Made in France
 • 98% ingredients of natural origin
  98% ingredients of natural origin
Proven efficacy

С грижа за кожата, с грижа за планетата

Пристъпите на атопична екзема причиняват сухота, която отслабва кожата на бебето: Време е за нашата изключителна нежна грижа! Стелатопия душ-гел е специално създаден и тестван при атопична кожа и може да се използва дори при новородени.

Почиства нежно и оставя защитен филм върху кожата, като предотвратява изсушаващия ефект на твърдата вода.

Той незабавно успокоява чувството на дискомфорт, опъване и сърбеж на Вашето мъниче като осигурява мекота, еластичост и дълготраен комфорт. Формулата на нашия гел-душ е ""ëco-designed"" и е 100% биоразградима: Нежна към бебето, нежна към нашата планета!

Безопасност и ефективност на продукта

За гарантирана безопасност от 1-вия ден на раждането, нашите продукти Стелатопия за грижа за кожата са разработени в сътрудничество със здравни специалисти и са тествани върху изключително суха и атопична кожа.

Всеки продукт преминава през минимум 450 тестове и проверки.
 

92%

от родителите потвърждават, че кожата на децата е нежно почистена (1).

72%

от родителите потвърждават, че редуцира случаите на екстремна сухота (2).

Клинично доказана ефективност:
*Компенсира изсушаващия ефект на твърдата вода: 89% (1)
*Осигурява на кожата повече мекота, еластичост и дълготраен комфорт: 82% (1)

(1) Клинично проучване, проведено под дерматологичен и педиатричен контрол с 39 новородени, бебета и деца в продължение на 21 дни (самооценка).
(2) Клинично проучване, проведено под дерматологичен и педиатричен контрол с 32 новородени, бебета и деца с атопична кожа, в продължение на 21 дни (самооценка).

How to use
Употреба

Нашият душ-гел Стелатопия е предназначен за тяло и лице. Удобната тубичка доставя точното количество гел само с 1 стъпка (без разхищение!).

Стъпка 1:
Изстискайте от кремообразния гел в ръката си.
Стъпка 2:
Леко разтрийте между дланите, за да се разпени. След това измийте цялото тяло на бебето.
Стъпка 3:
Изплакнете внимателно.
Стъпка 4:
Подсушете деликатно с потупващи движения кожата на бебето с чиста памучна кърпа - без да търкате! Така ще предпазите кожата на детето си.

 

СЪВЕТИ ЗА УПОТРЕБА

 

Основни съставки

Основната активна съставка в нашата серия Стелатопия е дестилат от слънчогледово oлио.
Тази съставка е специално подбрана за употреба при атопична кожа, тъй като активира процеса на възстановяване на ключови липиди в кожата и притежава отдавна доказани успокояващи свойства.
Използваме органично отгледани във Франция слънчогледови семена, от които извличаме най-мазната киселинна част от маслото. Правим това в собствена производствена база, разположена в региона Eur-et-Loire във Франция.

За да засили своята хидратираща сила, към нашата формула са добавени захари от авокадо (Avocado Peresose®), масло от ший и глицерин на растителна основа.

Safe for mom & baby
Sunflower atopic-prone skin Mustela

Съставки

Съдържа 98% натурални съставки.
Останалите 2% представляват съставки, които са подбрани поради своята висока поносимост и позволяват дългосрочна защита на формулата.
 

Ingredients

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, HYDROXYPROPYL GUAR, ORYZA SATIVA (RICE) STARCH, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACID, XANTHAN GUM, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL UNSAPONIFIABLES, POTASSIUM SORBATE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) FRUIT EXTRACT