Атопична кожа

Стелатопия душ-олио

Стелатопия Душ-олио за атопична кожа не съдържа аромати. Нежно почиства и възстановява кожата на бебето и новороденото*, като същевременно успокоява усещането за дразнене, стягане и опъване. Оставя дълготраен защитен филм върху кожата.
Формулата му съдържа 98% натурални съставки, включително дестилат от слънчогледово олио, подбран заради успокояващите си свойства.

*Включително новородени, изписани след интензивни грижи

Бутилка с помпа-дозатор 500 ml

Certification Headline

 • 98% ingredients of natural origin
  98% ingredients of natural origin
 • Safety_ingredient_EN
  Ingredient safety policy
 • Dermatologist_tested_EN
  Dermatologist tested
 • Made_in_France_EN
  Made in France
Proven efficacy

С грижа за кожата, с грижа за планетата

Когато става въпрос за измиване на дете с атопична кожа, Ваш основен приоритет е да избягвате всякакъв стрес за кожата. Нашето душ-олио е специално създадено, за да успокои и да се погрижи допълнително за крехката кожа на Вашето мъниче.

Мазната текстура на гела почиства нежно и обгръща бебешката кожа в защитен слой, предотвратявайки изсушаващия ефект от твърдата вода.

Кремообразната пяна на нашето Душ-олио се изплаква за нула време. Можете да изсипете малко количество и във водата за къпане, където се превръща в масло за вана: продукт с двойно предназначение!
Основната му активна съставка се извлича от био/органик отглеждани слънчогледови семена (с произход Франция). След това крайният продукт се произвежда в нашата фабрика в гр. Epernon, Франция.

Безопасност и ефективност на продукта

За гарантирана безопасност от 1-вия ден на раждането, нашите продукти Стелатопия за грижа за кожата са разработени в сътрудничество със здравни специалисти и са тествани върху изключително суха и атопична кожа.

Всеки продукт преминава през минимум 450 тестове и проверки.
 

89%

от родителите потвърждават, че кожата на детето е успокоена (2).

93%

от родителите потвърждават, че Душ-олиото възстаовява липидите при изключително сухата кожа на детето (1).

Клинично доказана ефективност:

 • Нежно почиства кожата: 95% (1).
 • Успокоява усещанията за дискомфорт и опъване на кожата: 89% (2).
 • Компенсира изсушаващия ефект на твърда вода: 77% (1).
 • Осигурява на кожата повече мекота, еластичност и дълготраен комфорт: 83% (1).

(1) Клинично проучване, проведено под дерматологичен и педиатричен контрол с 61 бебета в продължение на 22 дни (самооценка).
(2) Клинично проучване, проведено под дерматологичен и педиатричен контрол с 49 бебета с атопична кожа, в продължение на 22 дни (самооценка).

How to use
Употреба

Нашата удобна бутилка с дозираща помпа доставя точното количество Душ-олио (без разхишения!).  Душ-олиото Стелатопия може да се използва върху тялото и косата.

Стъпка 1:
Натиснете помпата (само веднъж!) и тя ще отмери точното количество Душ-олио в ръката Ви.
Стъпка 2:
Изсипете директно във ваната за къпане или нанесете директно върху мократа бебешка кожа.
Стъпка 3:
Внимателно измийте тялото и скалпа на бебето, като леко масажирате.
Стъпка 4:
Изплакнете и след това подсушете бебето супер внимателно: опитайте се да ""подсушите"" с чиста памучна кърпа (не търкайте. При атопична кожа триенето трябва да се избягва).

СЪВЕТИ ЗА УПОТРЕБА

 

Основни съставки

Ключовата активна съставка в нашата серия Стелатопия е дестилат от слънчогледово олио.
Тази съставка е специално подбрана за употреба при атопична кожа, тъй като активира процеса на възстановяване на ключови липиди в кожата и притежава отдавна доказани успокояващи свойства.

Използваме органично отгледани във Франция слънчогледови семена, от които извличаме най-мазната киселинна част от маслото. Правим това в собствена производствена база, разположена в региона Eur-et-Loire във Франция.

За да засили своята хидратираща сила, нашата формула е комбинирана със захари от авокадо (Avocado Peresose®), масло от ший и глицерин на растителна основа.

Safe for mom & baby
Sunflower atopic-prone skin Mustela

Съставки

Съдържа 98% натурални съставки
Останалите 2% представляват съставки, които са подбрани поради своята висока поносимост и позволяват дългосрочна защита на формулата

Ingredients

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, HYDROXYPROPYL GUAR, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) FRUIT EXTRACT , HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL UNSAPONIFIABLES